2011. április 24.

Az ügyvéd

Ha anyagi lehetőségeink engedik, rögtön keressünk - leginkább is ismerősökön keresztül - egy büntetőügyekben jártas ügyvédet. Van ügyvéd, aki az ügyre mond egy fix összeget, és annak egy részét előre kéri. Ez milliós nagyságrend is lehet. Ha valaki nem áll olyan fényesen, akkor inkább olyan védőt keressen, aki óradíjban vállalja a munkát, így legalább időben elosztva jelentkeznek a költségek és mindig a tényleg elvégzett munka után fizetünk. A védelem költsége a 10.000 forintos óradíjtól a csillagos égig terjedhet.

Engem megnyugtatott, hogy úgy éreztem, Ő jó kezekbe kerül. Nagyon vegyes híreket hallani arról, hogy mennyire működnek együtt az ügyvédek a hozzátartozókkal: van, hogy csak az ügyfelükre összpontosítanak, és az ügyvédi titoktartásra hivatkozva semmit nem mondanak/mondhatnak el,  de az is gyakori, hogy a témában jártas ügyvéd kifejezetten igyekszik segíteni a kapcsolattartásunkat praktikus tanácsokkal és tényleg az ügy minden fejleményéről részletesen tájékoztat. Nekem szerencsém volt. :)

Az ügyvéddel való kapcsolattartáshoz ki kell tölteni egy meghatalmazást, amiben az ő telefonszáma (mobil és vezetékes) is szerepel. Ezt kell lepécseteltetnie az ügy előadójával a rendőrségen és eleve úgy leadni a nevelőnek. Így nem kell kétszer fordulni.

Nincsenek megjegyzések: